Translate

2021. gada 7. jūnijs

EPALE 2 diskusijas: Plašsaziņas informācijas mediju ziņu izpratne un lietojuma prasme – kāpēc tieši šobrīd tā ir tik svarīga?

Skatieties zemāk pirmo tiešraides sesiju 2021. gada 22. jūnijā plkst. 11.00.

Šeit zemāk būs skatāma otrā tiešraide 2021. gada 22. jūnijā plkst. 17.00.

 

 

Straujā tehnoloģiju attīstība un mainīgie sociālie apstākļi veido ļoti daudzveidīgu komunikācijas fonu, kas brīžiem var radīt arī sarežģījumus. Proti, dezinformāciju, naida runu, viltus ziņas un pat propagandu. Šo problēmu kontekstā būtiska ir atbilstoša pieaugušo izglītība, kas vienlaikus ir arī svarīgs priekšnosacījums, lai sabiedrība kļūtu kritiskāka un noturīgāka pret šiem izaicinājumiem.

Plašsaziņas informācijas mediju ziņu adekvāta izpratne un lietojuma prasme, kas balstīta kritiskās domāšanas izglītībā, var sniegt iespēju pieaugušajiem labāk orientēties pieejamajā informācijā un veicināt aktīvas un demokrātiskas pilsonības attīstību.

Dalieties savos viedokļos un pārdomās par to, kādi jautājumi par mediju informācijas lietojuma prasmi būtu aktuāli pieaugušo izglītības sektoram. Diskusija notiks otrdien, 2021. gada 22. jūnijā no plkst. 11:00 līdz plkst. 17:00.

Rakstisko diskusiju ievadīs tiešraide ar pieaicinātajiem ekspertiem:

  • Anne Tastula (Anne Tastula), Kvs Foundation Media Literacy Projects projektu vadītāja, Elm Magazine redaktore
  • Heini Huhtinena (Heini Huhtinen), Kvs Foundation komunikācijas speciāliste, Elm Magazine galvenā redaktore

Ekspertes aktualizēs pašreizējās tendences mediju informācijas lietojuma prasmes jomā, un dalīsies pieredzē un galvenajās mācībās, kas gūtas, strādājot ar šiem jautājumiem ikdienā. Galvenie dalībnieku jautājumi tiks apkopoti pēc rakstiskās diskusijas otrajā tiešraides sesijā plkst. 17:00.

Rakstisko diskusiju vadīs Rute Baptista (Rute Baptista)Eiropas skolu kopienas eTwinning profesionālās attīstības nodaļas vadītāja.

Komentāru sadaļa būs atvērta sākot ar 8. jūniju, lai varat sākt dalīties savās pārdomās un ierosinājumos!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru