Translate

2021. gada 3. augusts

11.08.2021 - Pārruna par nākotnes sadarbību ar Valgas slimnīcu

2020.gada 29. jūlijā Valkas novada pašvaldības vadība tikās ar Valgas slimnīcas pārstāvjiem, lai pārrunātu turpmāko sadarbību veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošanai Valkas novada iedzīvotājiem.

Šobrīd notiek saskaņošanas procedūra līgumam, kā rezultātā vietējiem iedzīvotājiem Valgas slimnīcā būtu pieejami ultrasonogrāfijas un rentgena pakalpojumi pēc tādas pašas sistēmas, kā Latvijā, kas iedzīvotājiem atvieglotu birokrātisko slogu izdevumu atmaksai par saņemtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem Valgā. Šis ir pirmais šāda veida līgums starp Valgas slimnīcu ar Nacionālo veselības dienestu.

Tas nozīmētu, ka Valkas novada iedzīvotājiem šie pakalpojumi būtu pieejami katru dienu “pāris soļu” attālumā Valgas slimnīcā, pēc tāda paša principa, kā Vidzemes slimnīcas poliklīnikā Valkā, kur pakalpojumi ir pieejami daudz retāk. Veicamie maksājumi būtu tādi paši kā Latvijā, kas nozīmē, ka pacientiem nebūtu jāmaksā pilna pakalpojuma cena pēc Igaunijas cenrāža vai nauda pēc tam jāmēģina atgūt. Tāpat iedzīvotājiem nebūtu jāmēro ceļš uz slimnīcu Valmierā vai citviet Latvijā.

URL: http://www.valka.lv/lv/valkas-novads-1/pasvaldiba-1/valkas-novada-pasvaldiba-parruna-nakotnes-sadarbibu-ar-valgas-slimnicu

11.08.2021 Health Institute tiekas ar Valgas slimnīcas pārstāvjiem šādos jautājumos: Izglītība. Zinātne. Tehnoloģijas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru