Translate

2020. gada 29. decembris

Idejas ģimenēm ar bērniem - kā plānot un interesanti pavadīt brīvlaiku

Ziemassvētku brīvlaiks sākumskolas skolēniem šogad būs garāks nekā parasti, tāpēc daudzās ģimenēs ir aktuāls jautājums par jēgpilnu laika pavadīšanu. Kaut arī ir stingru ierobežojumu laiks, kad daudzas publiskas vietas slēgtas un pat dažas populāras dabas takas apmeklētājiem nav pieejamas, tehnoloģijas dod iespējas daudz ko darīt attālināti vai arī pašiem plānot savus pārgājienu un pastaigu maršrutus un aizraujošus pasākumus.

Grāmatu lasīšana

grāmatu vietnē 3td.lv, tur ir  36 grāmatas kategorijā bērniem un jauniešiem.

Filmu skatīšanās

filmu vietnē Filmas.lv  kur piedāvā Latvijas teritorijā redzamas filmas – piedāvājumā ir vairāk nekā 200 filmas. Filmas var noskatīties bez maksas. Ir sadaļa "Restaurētas filmas", kur pieejamas arī bērnu auditorijai domātas filmas.

 

Pārgājieni un pastaigas dabā

Piemēram, Rīgas mežos ir pieejama digitālā karte, kurā atrodama informācija par meža teritorijām ar stigām un takām.

Plānojot maršrutu pārgājienam kopā ar bērniem, ir īpaši jādomā par takas garumu, piemērotību bērnam, cik ilgs ir pārgājiena laiks un kāda ir gājēju fiziskā sagatavotība. Līdzi nepieciešams piemērots apģērbs, ēdiens un dzēriens vienai dienai. Labi, ka Latvijas teritorijā vienmēr ir pieejamas apdzīvotas vietas, līdz kurām nav ļoti liels attālums, uzsver Juris Smaļinskis.

Ziemas prieki

Šobrīd iesaka slēpot Madonā, Priekuļos, tuvākā vieta Rīgai – Laurenču slēpošanas trase.

Dažviet iespējams arī slidot.

URL: https://www.lsm.lv/raksts/dzive--stils/vecaki-un-berni/idejas-gimenem-ar-berniem-ka-planot-un-interesanti-pavadit-brivlaiku.a386945/?utm_source=MLpoust&utm_campaign=news&utm_medium=soc 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru