Translate

2020. gada 17. decembris

Iepazīsti dažādus tehnoloģiju centrus, dodoties virtuālā ekskursijā

Iepazīšanās/mācību ekskursijas
Vairāki tehnoloģiju centri piedāvā reto iespēju ieskatīties, kas notiek to iekšpusē. Piedaloties virtuālā vizītē apmeklētāji ekspertu vadībā apskata tehnoloģiju centru, kur var apspriest jaunākās pieejamās tehnoloģiskās iespējas, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem. Piedalīties tiek aicināti MVU, lielie uzņēmumi, universitātes, koledžas, valsts pārvaldes departamenti un citi interesenti.

Vienu šāda veida 60 minūšu virtuālo pasākumu 1. decembrī organizēja Bio Base Europe eksperimentālā rūpnīca (Bio Base Europe Pilot Plant). Tajā dalībniekiem bija iespēja uzzināt visu par rūpnīcu, apskatīt to no iekšpuses un ārpuses, un uzzināt, kādu pievienoto vērtību tā var dot inovatīvo produktu un procesu izstrādei vai ražošanas paplašināšanai. Ar pasākuma programmu var iepazīties šeit: https://bit.ly/37cKcTl. Līdzīgs pasākums tiek plānots 2021. gadā. Intereses gadījumā, lūdzu, sazinieties ar: Katrien.Molders@bbeu.org.

Nākošā virtuālā mācību ekskursiju notiks JOANNEUM RESEARCH Forschungsgesellschaft mbH. Uzņēmums aicina studentus un uzņēmējus apmeklēt viņu laboratorijas, un uzzināt vairāk par jaunumiem virsmu tehnoloģiju un fotonikas jomās. Virtuālās ekskursijas vadīs eksperti, kuri dalīsies savās zināšanās un pieredzē. Lai iegūtu papildinformāciju un reģistrētos pasākuma, lūdzu, sazinieties ar: daniele.cozzi@joanneum.at.
Vairāk uzzināt par mācību ekskursijām KET tehnoloģiju centros var mājas lapā: https://www.ket4sme.eu/study-tours.

Tehnoloģiju centru pakalpojumi
Projekts KET4CleanProduction veicina Eiropas Biznesa atbalsta tīkla (EEN) un galveno pamattehnoloģiju tehnoloģiju centru (Key Enabling Technologies Technology Centres, KET TC) sadarbību.
Ir izveidota Interneta vietne (https://www.ket4sme.eu), kas palīdz MVU, uzņēmējdarbības atbalsta organizācijām, tehnoloģiju apmācības nodrošinātājiem, investoriem u.c. piekļūt tehnoloģiju ekspertīzei tehnoloģiju centros.

Piekļuve tehnoloģijām, zināšanām un pakalpojumiem
KET tehnoloģiju centri darbojas dažādās jomās, tādās kā biotehnoloģija, moderna ražošana un materiāli, nano un mikroelektronika, nano-tehnoloģijas un fotonika. Atsevišķa KET4CleanProduction mājaslapa (https://www.ket4sme.eu/technology-services-2) ar automatizēto atbilstības instrumentu palīdz atrast piemērotāko tehnoloģisko centru, kas sniedz pakalpojumus attiecīgajā jomā.

Tehnoloģiskās izpētes un pārskati
Uzņēmumiem vai investoriem, kurus interesē sarežģīta tehnoloģiju joma, taču ierobežotie resursi neļauj to izpētīt dziļāk, noderēs labāko ekspertu atbalsts no vairāk nekā 20 mūsdienīgiem Eiropas KET centriem. Tie var sagatavot tehnoloģiju pārskatus, kas ļauj novērtēt plusus un mīnusus pirms ieguldījumiem. Atrast vajadzīgo ekspertu palīdz mājaslapa www.ket4sme.eu/commissioning-reports.

Piedāvājums izmantot mūsdienīgas iekārtas
Mūsdienu aprīkojums, kas nepieciešams sistēmu/materiālu optimizēšanai un raksturošanai, ir diezgan unikāls un dārgs. Pārsvarā MVU to nevar atļauties vai tā iegāde nav pamatota nepietiekamu zināšanu vai īslaicīgas izmantošanas dēļ. Tādos gadījumos ir vērts izmantot tehnoloģiju centrus, kas piedāvā piekļuvi savām iekārtām. Tie sniedz arī tehnoloģisko atbalstu, lai uzņēmumi varētu pārbaudīt savu koncepciju, izmantojot tehnoloģiskā centra rūpnieciskās iekārtas. Tiek piedāvāts arī veikt izmēģinājumus, produktu testēšanu, prototipu izgatavošanu un novērtēšanu.
KET4CleanProduction mājaslapa https://www.ket4sme.eu/using-our-facilities-2 piedāvā palīdzību attiecīgo tehnoloģiju centru atrašanai.

Papildus ziņas par dažiem tehnoloģiju centriem varat atrast šeit:
Hahn-Schickard
Bio Base Europe Pilot Plant
Fraunhofer IPA
JOANNEUM RESEARCH Forschungsgesellschaft mbH
LEITAT Technological Center

Ja ir interese par šiem jautājumiem, lūdzu reģistrējieties KET4CleanProduction platformā: https://www.ket4sme.eu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru