Translate

2020. gada 8. decembris

Nodarbība „Robeža starp ienaidnieku un draugu digitālajā vidē”

Eiropas Savienības rīkoja tiešsaistes nodarbībās par komunikāciju digitālajā vidē – argumentāciju un emociju valdīšanu saziņā ar cilvēkiem, kuru viedokļi atšķiras.

Nodarbību „Robeža starp ienaidnieku un draugu digitālajā vidē” 8.decembrī no plkst. 18.00 līdz 20.00 vadīs Āris Birze.

Lekcijā viņš analizēs iemeslus un dalīsies piemēros, kāpēc cilvēki izmanto digitālo vidi savu un citu viedokļu paušanai, kā arī ieteiks praktiskas tehnikas, lai „ienaidnieku” pārvērstu par „draugu”. Papildus būs iespēja iemēģināt metodi, kas palīdz tikt galā ar emocijām, lai neiekarstu tik ļoti, ka vēlies telefonu vai datoru mest pret sienu iekšēji kliedzot: "Kā gan tas cilvēks var būt tik akls!"

Āris Birze ir autors, izaugsmes treneris un psiholoģijas students. Viņš vada „SPIIKIIZI” izaugsmes kafejnīcu, Biznesa Līderu Grupas un sniedz atbalstu jauniešiem kā mentors.
 
Nodarbībā „Argumentācija: prasme noformulēt savu viedokli un atšķirt pamatotus argumentus no manipulācijas” 15.decembrī no plkst. 18.30 līdz 20.30 dalībnieki apgūs argumentācijas pamatprincipus, mācoties gan to, kas ir labs arguments un kā to veidot, gan arī analīzējot sliktus argumentus – loģikas kļūdas. Nodarbībā dalībniekiem būs iespēja gan klausīties, gan aktīvi līdzdarboties.
Nodarbību vadīs Sintija Tarasova, debašu entuziaste, īsteno un vada projektus biedrībā „Latvijas Debašu asociācija” (publiski pazīstama ar nosaukumu "QUO Tu domā?"), vada lekcijas un ir mentore, arī politikas pētniece.
Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas. Vietu skaits nodarbībās ir ierobežots. Uz katru nodarbību pieteikšanās notiek atsevišķi. Interesenti var piedalīties vienā vai abās nodarbībās.

Eiropas Savienības māja nodarbības rīko, lai dotu iespēju ikvienam interesentam apgūt argumentācijas prasmes un veicinātu medijpratību.

Eiropas Savienība ir pastiprināti pievērsusies cīņai pret dezinformāciju, lai aizsargātu demokrātiju un nodrošinātu godīgu vēlēšanu norisi. 2018. gada nogalē atbalstītais Eiropas Savienības Rīcības plāns dezinformācijas apkarošanai paredz uzlabot dezinformācijas atklāšanu, veicināt saskaņotu ES institūciju un dalībvalstu reaģēšanu, kā arī sniegt lielāku atbalstu faktu pārbaudītājiem, pētniekiem, kampaņām medijpratības veicināšanai.
Plašāka informācija >> Eiropas cīņa ar dezinformāciju

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru