Translate

2021. gada 9. jūlijs

Dalība NVO pārstāvju sarunā par finansētāju prasībām projektos pēc jaunā nodokļu režīma ieviešanas

Latvijas Pilsoniskā alianse 29. jūlijā plkst.15.00 rīko sarunu par finansētāju, valsts iestāžu un aktivitāšu īstenotāju prasībām un savstarpējo sadarbību esošo finanšu līgumu ietvaros, kas varētu mainīties pēc nodokļu režīma izmaiņām ar š.g 1. jūliju. Saruna notiks attālināti Zoom platformā.

Sarunā aicināti piedalīties pārstāvji no Finanšu ministrijas, Labklājības ministrijas, Kultūras ministrijas, Valsts kontroles, Sabiedrības integrācijas fonda un Valsts kultūrkapitāla fonda.

Sarunas fokusā būs jautājums par to, kā finansētājiem, uzraugiem un aktivitāšu īstenotājiem veiksmīgāk sadarboties esošo finansējuma līguma ietvaros, kas tiek atbalstīti no valsts un pašvaldību budžeta līdzekļiem, lai sasniegtu projektos noteiktos mērķus tai pat laikā nepārkāpjot normatīvo aktu regulējumu. Sarunas mērķis ir rast vienotu izpratni par pārejas periodu, lai ieviestais nodokļu regulējums, kas stājas spēkā š.g. 1. jūliju neietekmētu noslēgto līgumu budžeta tāmes, kā arī plānotos sasniedzamos rezultatīvos rādītāju, ko uzraugi var vērtēt kā neatbilstoši prasībām īstenotas aktivitātes un aprēķināt neattiecināmās izmaksas, ar ko biedrības un nodibinājumi saskārās arī vīrusa Covid-19 radītās pandēmijas laikā, lūdzot finansētāju pretīmnākšanu esošajos finansējuma līgumos.

NVO pārstāvjus aicinām pieteikties sarunai līdz 23. jūlija plkst. 16:00, sūtot e-pastu uz alianse@nvo.lv.

Šis informatīvais materiāls ir sagatavots ar Sabiedrības Integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par informācijas saturu atbild Latvijas Pilsoniskā alianse.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru