Translate

2021. gada 11. februāris

ANO īpašais ziņotājs par nabadzību: ES vadībai radikāli jāmaina stratēģija nevienlīdzības mazināšanai

Jau pirms koronavīrusa Covid-19 izraisītās krīzes Eiropas Savienībā (ES) bija augsta ienākumu nevienlīdzība un liels nabadzības riskam pakļauto iedzīvotāju skaits. Pēdējā gada laikā šīs problēmas ir padziļinājušās. Eiropas Komisija (EK) plāno investēt prāvus līdzekļus, lai palīdzētu mazināt vīrusa pandēmijas sekas, tāpēc arvien biežāk izskan aicinājumi ES vadībai nopietni pievērsties nabadzības un ienākumu nevienlīdzības mazināšanai.
 

KONTEKSTS:

  • Par jaunā koronavīrusa izplatīšanos Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku, Ķīna informēja Pasaules Veselības organizāciju (PVO) 2019. gada nogalē. PVO 2020. gada martā paziņoja, ka Covid-19 sasniegusi globālās pandēmijas līmeni.
  • Dažus mēnešus vēlāk – vasarā – Eiropā bija vērojama infekcijas izplatības mazināšanās, kas ļāva atcelt virkni stingro ierobežojumu. Tomēr 2020. gada septembra vidū PVO brīdināja, ka Eiropai rudens mēnešos būs jāsaskaras ar Covid-19 koronavīrusa izraisīto nāves gadījumu skaita pieaugumu. Covid-19 izplatība nesamazinās arī 2021. gada sākumā.
 
Vairāk šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru