Translate

2021. gada 4. februāris

Valsts sociālās aprūpes centrā Valkā ar Covid-19 saslimuši vismaz 80 cilvēki

Valsts sociālās aprūpes centrā Valkā ar Covid-19 saslimuši vismaz 80 cilvēki, aģentūrai LETA sacīja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

 

Ņemot vērā, ka pašvaldība ir lūgta nodrošināt aprūpētāju mobilās brigādes darbiniekus ar naktsmītnēm skolas dienesta viesnīcā, saprotams, ka saslimušo vidū ir arī darbinieki, sacīja Krauklis, piebilstot, ka pilsētā valda liels satraukums par infekcijas uzliesmojumu.

Aģentūrai LETA "Valkas" filiālē norādīja, ka informāciju par situāciju "Valkā" ir tiesīgs sniegt tikai aprūpes centra "Zemgale" direktors Kristaps Keišs, kura pakļautībā ir astoņas Zemgales un Vidzemes filiāles.  

 

Slimību profilakses kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Valkas novadā pašlaik ir 117 cilvēki.

KONTEKSTS:

Pirms nedēļas valsts un pašvaldību sociālās aprūpes iestādēs bija kopumā 523 no jauna saslimušie, savukārt šonedēļ - 287. SPKC dati liecina, ka SAC saslimušo skaits sarucis arī attiecībā pret valstī saslimušo skaitu - decembra beigās tie bija 12,8%, bet pagājušajā nedēļā 8,2%.

Vairāk šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru