Translate

2021. gada 15. februāris

Ierīces, lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos

NASA saviem ap 1000 darbiniekiem, tostarp 150 astronautiem, nodrošinās “Fitbit” ierīces, kuras primāri paredzētas veselības monitoringam un iespējamo simtomu, ķermeņa temperatūras, sirdsdarbības ātruma un citu galveno veselības radītāju reģistrēšanai. Šādā veidā iespējams krietni laicīgāk piefiksēt slimības sākumposmu un līdz ar to veikt nepieciešamos piesardzības pasākumus Covid-19 stingrai ierobežošanai, kā arī panākt to, lai nozīmīgāko kosmosa misiju norisies laikā vajadzīgie cilvēki būtu veseli.

Šī, sauksim par NASA Fitbit programmu, ir izstrādāta, lai papildinātu jau esošās aktivitātes Covid-19 ierobežosanai un veselības uzraudzībai NASA darbiniekiem. Visu – gan “Fitbit” fiksēto statistiku, gan datus, ko reģistrējuši paši lietotāji, lietotne izmantos, lai sniegtu norādījumus par to, vai NASA darbiniekam vajadzētu doties uz darbu vai labāk palikt mājas, vai arī veikt kādus papildus pasākumus, lai noskaidrotu Covid-19 esamību.

“Fitbit” jau ir iesaistījies pētījumos, lai noteiktu, vai tā valkājamās ierīces un to reģistrētie dati var būt noderīgi agrīnai Covid-19 noteikšanai. Neatkarīgi no rezultātiem “Fitbit” valkājamo ierīču veselības uzraudzība šā vai tā ir noderīga, kaut vai lai saprastu, vai ar veselību tiešām ir viss kārtībā un nav nepieciešams mājas režīms.
Vairāk šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru