Translate

2021. gada 3. februāris

Tumši sarkanā Covid-19 zona teritorijās, kur infekcija izplatās visstraujāk

Eiropas Savienība (ES) izvērtējusi pārvietošanās brīvību pandēmijas laikā, un Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra publiskotajai kartei pievienos jaunu – tumši sarkano zonu. Tās ir teritorijas, kur vīruss izplatās visstraujāk.

Vīrusa izplatīšanās karti Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs atjauno katru nedēļu, bet tumši sarkanā krāsa turpmāk papildinās jau esošās kategorijas – zaļo, oranžo, sarkano un pelēko

Ar tumši sarkano iezīmēs apgabalus, kur vīruss izplatās ļoti strauji, tostarp jauno lipīgāko vīrusa paveidu dēļ. Šajā zonā būs iekļauti reģioni, kuros reģistrēti 500 vai vairāk Covid-19 gadījumu uz 100 000 cilvēku. Eiropas Savienība ieteiks bez svarīga iemesla uz tumši sarkano zonu nedoties, savukārt pašām valstīm – šeit noteikt stingrākus ieceļošanas ierobežojumus. 

Savukārt Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra informācija (SPKC) vēsta, ka pēdējās septiņās nedēļās mūsu valstī Covid-19 visvairāk ievests no Lielbritānijas, Vācijas un Krievijas. Tikmēr pēdējā nedēļā visvairāk Covid-19 konstatēts iebraucējiem no Igaunijas un Nīderlandes.

KONTEKSTS:

Par jaunā koronavīrusa izplatīšanos Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku, Ķīna informēja Pasaules Veselības organizāciju (PVO) 2019. gada nogalē. PVO 2020. gada martā paziņoja, ka Covid-19 sasniegusi globālās pandēmijas līmeni.

Dažus mēnešus vēlāk – vasarā – Eiropā bija vērojama infekcijas izplatības mazināšanās, kas ļāva atcelt virkni stingro ierobežojumu. Tomēr 2020. gada septembra vidū PVO brīdināja, ka Eiropai rudens mēnešos būs jāsaskaras ar Covid-19 koronavīrusa izraisīto nāves gadījumu skaita pieaugumu. 

Avots

Pilna informācija šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru