Translate

2021. gada 5. marts

Latvijas un ASV bērnus aicina uz kopīgām Minecraft nodarībām

Uzbūvēt savu Brīvības pieminekli vai kādu citu iemīļotu Latvijas objektu Minecraft pasaulē, iemācīties programmēšanas pamatus, uzvedību virtuālā vidē un citas zināšanas. Starptautiskā Inovāciju skola sadarbībā ar Amerikas savienoto valstu vēstniecību Latvijā izstrādājusi tiešsaistes nodarbību programmu, kas ietver kulturālo un tehnoloģisko mācīšanos un pašreiz aicina pieteikties mācīties gribētājus, portālam Latviesi.com stāsta projekta pārstāve Anda Sergejevna.

Tiešsaistes nodarbības notiks Minecraft Education platformā 9 – 13 gadus veciem skolēniem. Pašlaik ir atvērta pieteikšanās nodarbībām, kurās plānots iesaistīt 50 Latvijas skolēnus un 50 latviešu diasporas skolēnus ASV.

Nodarbībās bērni kopā ar skolotāju, veiks aktivitātes Minecraft Education platformā jeb spēles vidē. Plānots, ka procesā bērni apgūs jaunas zināšanas un prasmes par Latvijas un ASV ģeogrāfiju, abu valstu kultūru un tradīcijām, latviešu valodu, programmēšanu, dizainu un mākslu, kā arī sociālo uzvedību virtuālā vidē un komandā ar vienaudžiem. 

Programmas izstrādē piedalās gan pedagogi no Latvijas, gan ASV dzīvojoši pedagogi ar Latvijas saknēm.

"No ASV projektā iesaistās latvieši, kuri pārzina Minecraft Education platformas darbību, paši ir spēlējuši Minecraft un kuriem ir bijusi pieredze darbā ar skolēniem," portālam stāsta Sergejevna, uzsverot, ka vēl trūkst viena pedagoga ar šādām zināšanām un rīkotāji priecāsies, ja ar viņiem sazināsies cilvēks ar vajadzīgajām zināšanām, kurš vēlētos šo darbu uzņemties.

Stundu garās nodarbības plānotas ik sestdienu no marta līdz jūnijam. Šobrīd plānotais nodarbību laiks skolēniem ASV plkst. 10.00, skolēniem Latvijā plkst. 17.00. Pieejams arī video ieskats pulciņa norisē.

Programmu daļēji finansē ASV vēstniecība, taču vecāku ikmēneša līdzmaksājums sastāda 27 eiro jeb 33 ASV dolārus.

Avots:Latviesi.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru