Translate

2021. gada 1. marts

Sadzīves tehnikai ieviests jauns energoefektivitātes marķējums

No šodienas stājas spēkā izmaiņas Eiropas Savienības (ES) energoefektivitātes marķējumā vairākās sadzīves iekārtu kategorijās.

Veidojot jauno energoefektivitātes marķējuma skalu, pārveidoti darbības rādītāji, ieviestas stingrākas ekodizaina prasības un jauni veiktspējas elementi, kā arī izmantota jauna testēšanas metode. Turklāt, lai izvairītos no turpmākām skalas izmaiņām, A līdz G klašu kritēriji tiks regulāri pārskatīti saskaņā ar tehnoloģiju un tirgus attīstību.

Iepriekšējam marķējumam bija četras A klases: no A līdz A + + +, kas ir mulsinoši, jo tas nedeva mērogu augstai, vidējai un zemai enerģijas klasei. Tāpēc jaunā skala paredz, ka esošas ierīces ir pārceltas zemākās klasēs, iekļaujoties no A līdz G klasei, savukārt A+, A++ un A+++ klases ir likvidētas. Tāpat svarīgi, ka A klasē atrodas vien pāris iekārtas, tādējādi atstājot brīvu vietu nākotnes tehnoloģiskajai attīstībai.

Atrašanās zemākā klasē nemaina iekārtas enerģijas patēriņu, – ierīces veiktspēja saglabājas nemainīga, mainās tikai tās vērtējums, t.i., burts uz marķējuma etiķetes.

Vairāk šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru