Translate

2021. gada 27. janvāris

Covid-19 vakcinēšanas uzskaites IT sistēmu ieviesīs 2021. gada martā

Covid-19 vakcinācijas procesa pārvaldības informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmas risinājumu plānots iegādāties paātrinātā kārtībā, lai tā varētu sākt darbību jau martā, informēja Veselības ministrija. Šādu ministrijas lūgumu otrdien, 26. janvārī, atbalstīja valdība.

ĪSUMĀ:

  • Valdība atļāva VM paātrināti iepirkt jaunu vakcinācijas pārvaldības IT sistēmu.
  • Paredzēts nodrošināt IT risinājumu ieviešanu jau martā.
  • Sistēma nodrošinās:
    - iedzīvotāju reģistrāciju vakcinācijai;
    - rindu pārvaldību,
    - vakcīnu loģistiku,
    - vakcinācijas uzskaiti un pārvaldību.
  • Uzrunāti IT nozares uzņēmumi, kas gatavi izstrādāt IT sistēmu.
  • VM jau šonedēļ plāno noteikt labāko piedāvājumu veidot jaunu IT sistēmu.

KONTEKSTS:

Lai nodrošinātu sekmīgu masveida Covid-19 vakcinēšanos nolemts izveidot brīvprātīgās vakcinēšanās projektu, iedzīvotājiem paredzot iespēju arī pieteikties vakcinācijai. Līdz 28. janvārim Veselības ministrija sagatavos un valdībai izskatīšanai iesniegs precizēto informatīvo ziņojumu "Par Covid-19 vakcīnu ieviešanas stratēģiju".

Latvija līdz šim saņēmusi trīs Covid-19 vakcīnu kravas – pirmajās divās piegādēs saņemtas 23 400 vakcīnu devas, bet trešajā – vēl 6800 devas. Šīs ir “Pfizer” un “BioNTech” izstrādātās vakcīnas.  No 12. janvāra Latvijā pieejama arī "Moderna" izstrādātā vakcīna, kas apstiprināta izmantošanai Eiropas Savienībā.

Pirmie rindā uz vakcināciju pret Covid-19 ir mediķi. Pakāpeniski tiks vakcinēta arī pārējā sabiedrība, sākot ar riska grupā esošajiem, kā arī operatīvajiem darbiniekiem.

Vairāk šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru