Translate

2021. gada 29. janvāris

Paplašina iespējas uzņēmumiem saņemt apgrozāmo līdzekļu grantu Covid-19 laikā

Atbalstu apgrozāmo līdzekļu plūsmas krituma kompensēšanai varēs saņemt vairāk uzņēmēju, jo valdība paplašināja kritērijus atbalsta saņemšanai. Paredzēts, ka  tas ļaus saņemt atbalstu arī jaundibinātiem uzņēmumiem, un uzņēmumiem, kuri dibināti senāk, bet uzsākuši saimniecisko darbību vēlāk.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, kuras laikā bija stingrāki ierobežojumi. Par spīti tam saslimstība ar Covid-19 turpināja pieaugt. Tādēļ ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 7. februārim, un līdz tam spēkā ir stingri ierobežojumi, kā arī "mājsēde" nedēļas nogalēs, kas nozīmē, ka no plkst.22 līdz 5 katram jāatrodas savā dzīvesvietā. 

Latvijas uzņēmējiem pašreizējās ārkārtējās situācijas laikā ir trīs atbalsta veidi – dīkstāves pabalsti, subsidētās darbavietas un vienreizējā subsīdija apgrozāmajiem līdzekļiem.

Vairāk šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru