Translate

2021. gada 27. janvāris

Par atteikšanos no Pfizer vakcīnām vainīgos sauks pie atbildības

KONTEKSTS:

Latvija līdz šim saņēmusi trīs “Pfizer” un “BioNTech” izstrādātās Covid-19 vakcīnas kravas – pirmajās divās piegādēs saņemtas 23 400 vakcīnu devas, bet trešajā – vēl 6800 devas.  Savukārt 12. janvārī saņemtas pirmās 1200 ražotāja "Moderna" vakcīnas pret Covid-19.

Latvija teorētiski varēja pieteikties lielākam “Pfizer/BioNTech” vakcīnu daudzumam, taču pēc veselības nozares ekspertu darba grupas izvērtējuma, ņemot vērā šīs vakcīnas specifiskās uzglabāšanas un izlietošanas prasības, pieņemts lēmums par mazāku daudzumu. Veselības ministrija gan uzskata, ka to nevar saukt par kļūdu. Tagad plānots iepirkt vēl papildu 160 000 šīs vakcīnas devu, un tiek gaidīts lēmums par cita ražotāja “AstraZeneca” vakcīnas reģistrēšanu Eiropas Savienībā (ES), tiesa, šis ražotājs jau paziņoja, ka spēs piegādāt ES vakcīnas mazākā apmērā , nekā paredz noslēgtie līgumi.

Tāpat Eiropas Komisija noslēgusi līgumu ar vakcīnu pret Covid-19 ražotāju "CureVac", kā rezultātā Latvijai tiek piedāvāts iegādāties 946 510 "CureVac" vakcīnas devu par 11 358 120 eiro. Arī šī vakcīna vēl nav reģistrēta izmantošanai ES.

Vairāk šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru